Homofóbia – a magyar kormánypolitika része

Az antifasiszták kiállnak minden hátrányos helyzetű kisebbség mellett. Elítélnek minden kirekesztő ideológiát, minden megkülönböztetést, ami az elnyomó rendszert erősíti. Az Orbán-rezsim zavaros ideológiája – aminek amúgy mindössze annyi a jelentősége, hogy hatalmon tartsa ezt a további gazdagodásra vágyó klikket – a hagyományos szélsőjobboldali elemekből van összegyúrva. Egyik ilyen ideológiai összetevő a homofóbia. A nyugati centrumországokban már a fasiszta pártok vezetői is lehetnek nyíltan melegek, de a kelet-európai félperiférián még a meleg-ellenesség, a nemi orientáció szexista rangsorolása a divat. Mivel a homofóbia a hivatalos kormányprogram része, így a nácik is bátorítva érzik magukat kisebb meleg-ellenes akciókra.

Le a homofóbiával! A szexuális orientáció nem lehet semmilyen megkülönböztetés alapja!

A kormány kijelölte a fasiszták mozgásterét: a homofóbiát. Augusztus elején a különféle náci csoportocskák egymást igyekeznek túllicitálni. Az önmagukat „árjának” nevező, az FTC-táborra szégyent hozó csoport és Novák, a „mi hazánk” kormánypárti pártocska egyik vezetője szivárványos zászlók ellopásával próbálkozott, az LMBTQ rendezvényeket feltűnő gyakorisággal látogató Budaházy család pedig az Aurórába próbált bejutni egy rendezvényre.

A szervezett neonácik mindig nagyon odafigyelnek rá, hogy a kormány kedvére tegyenek. Érdekes módon pont olyan akciókat szerveznek, amelyek az Orbán-rezsim aktuális politikájához illeszkednek. De hát ezért tartják őket.

A tekintélyuralmi, diktatúrát építő rendszerek – amilyen az Orbán-rezsim is – folyamatosan mozgósítani akarják támogatóikat, ezért mindig kijelölnek ellenségeket, akik ellen védekezni kell. Az átlagostól eltérő szexuális irányultság, akárcsak a bőrszín, jól kijátszható ellenség-kártya. Miközben a nyugati centrum-országokban mára sokat változott az LMBTQ megítélése, és ott a nácik is nyíltan lehetnek melegek, a kelet-európai országokban még a hagyományos fasiszta homofóbia tombol, és sok helyen a kormánypolitika része. Orbán meghirdeti a családok védelmét, ami semmi mást nem jelent, mint a melegek elleni uszítást. Orbán legfeljebb a saját családját védi. A meleg párok számára viszont nagyon nehéz a normális családi élet. A homofób propaganda megpróbálja letagadni azt a tényt, hogy az emberiség számára a homoszexualitás ugyanolyan normális és természetes beállítódás, mint heterónak lenni, még akkor is, ha ez csupán a népesség néhány százalékát érinti. Mi a bajuk a melegekkel? Semmi racionális értelme a homofób gyűlöletkampánynak, ez csupán az ellenségképzéshez kell.

A kormány csak sunyi módon uszít a melegek ellen, de a kormánypárt náci frakciója – „Mihazánk” + a náci terrorista Budaházy és rokonsága – elvégzi a piszkos munkát. Zaklatják a meleg rendezvényeket, és Dúró „mihazánkos” képviselő nemrégiben még egy mesekönyvet (mesekönyvet!!! mesekönyvet!!!) is megsemmisített annak elfogadó szemlélete miatt. A könyv („Meseország mindenkié”) forgalmát ez a reklám jelentősen megdobta. Úgy működik ez, mint Rejtő Jenőnél Piszkos Fred. Piszkos Fredet mindenki utálta, úgyhogy ha Fred támadott valakit, azt rögtön mindenki megkedvelte. A nácikat is utálja mindenki, így Dúró akciója jó reklám a könyv számára.

Az viszont felháborító, hogy pár tucat nekivadult homofób fasiszta miatt nem lehet LMBTQ rendezvényeket zavartalanul megtartani. Semmi esélyt a fasisztáknak!