Fasiszta erőszak

A fasiszta mozgalmak elválaszthatatlanok az erőszaktól. Minden fasiszta szerveződés erőszakosan törekszik céljai elérésére, és minél nagyobb hatalom megszerzésére. Megfélemlítés, fenyegetés, nyílt erőszak: ezek a fasizmus eszközei. Korábban a Magyar Gárda, manapság a Légióhungária, Betyársereg, a Toroczkai-féle félkatonai csoportok, ugyanezt a fasiszta módszert követik. Fenyegetőzésük akkor vált át nyílt erőszakba, ha nem találkoznak ellenállással, ez így működik más fasiszta szervezeteknél is. Mivel számukra az emberek elleni erőszak fontos összetartó erő, erre készülnek, igyekeznek olyan célpontot keresni, akitől nem számíthatnak ellenállásra. A menekültek nem véletlenül kerültek célkeresztbe.
Az európai politika egyre inkább jobbra tolódik, egyre nagyobb teret nyernek az ordas eszmék. Ennek mutatója az általános idegenellenes hangulatkeltés. A rasszista uszításban a magyar kormány az élen jár. A fasiszták az uralkodó osztály lelkes kiszolgálói, igyekeznek kivenni a részüket az általános fasizálódásból.
A török kormány március elején menekültek tízezreit szállítja az EU-határaihoz, és arra kényszeríti őket, hogy próbáljanak áthatolni a szögesdrót kerítéseken. (Törökországban több millió háborús menekült tartózkodik teljes jogfosztottságban, és a török hatóságok döntik el, hogy hova mehetnek. Törökország nem „megnyitja a határait”, hanem erőszakkal ki akar toloncolni menekülteket.) A görög állami erőszakszervek egyre durvábban támadják a menekülteket, akiket másik oldalról a török katonák űznek.
Eközben a határ közelében megjelentek a fasiszta csoportok. Németországból, Ausztriából is utaznak nácik a térségbe, és görög neonácik nagyobb csapatai is megtámadják a menekülteket, illetve a segítő szervezetek dolgozóit. Aljas, gyáva támadások ezek, pontosan olyanok, mint amikre a fasisztáktól számítani lehet.
Le a fasiszta és az állami erőszakkal!
Le a határokkal, le a kerítésekkel!