Orbán fasiszta csicskásai

Az Orbán-rezsim szívesen veszi igénybe a fasiszták támogatását. Propagandájának sok eleme kedves a fasiszta érzelmű emberek számára, gyakorlati politikájához pedig mindig talál a fasiszta csoportok között lelkes támogatókat. 2010 után évekig a Jobbik volt a Fidesz ökle, újabb időkben pedig a Jobbikból kivált hithű fasiszták – „Mi Hazánk” – a fő csicskásaik. Orbán propagandájában felerősödött a rasszizmus, és ezúttal is fasisztákkal végezteti el a piszkos melót: a Toroczkai-brigád szervez megfélemlítő, kifejezetten náci stílusú felvonulásokat. 2020 február 16-án Miskolcon, majd egy közeli faluban tűnt fel 150 fős csapata. Miskolcon 500 ember, főleg roma ment ki tüntetni a terjedő fasizmus ellen. Sályon a rendőrség csak a nácik csapatát hagyta masírozni, ellentüntetőket nem engedtek a faluba. Így a helybeliek közölték velük, hogy a nácik sehol sem kívánatosak.
Orbánnak a hatalom és a vagyon megtartásáért semmilyen ár sem drága, gátlástalanul igyekszik faji ellentéteket szítani, és felkorbácsolni az előítéleteket.
Le a kormány rasszista uszításával!

Az Orbán-rezsim tudatos taktikája hogy mellékszereplők, vagy a párt csicskásai mondják ki azt, amit a vezérkar gondol. A Horthy-kultusz kialakításába a kormány egyelőre csak részlegesen áll bele. Szaporodnak a Horthy szobrok és emléktáblák, de ezek gyakran magánterületen éktelenkednek. Horthy emlékezetét már harminc éve tudatosan szépítgeti a jobboldali elit, de 1993-ban az újratemetésére „csak” magánemberként mentek el az akkori kormánytagok. Horthy megemlékezést még csak a Fidesz koalíciós partnerei – korábban a Jobbik, most a Mi Hazánk – szerveznek, de ez csöppet sincs Orbánék ellenére.
A mai rezsim számtalan tekintetben az 1945 előtti rendszer szellemiségét képviseli. A munkásosztály gyűlölete és lenézése, a falusi nyomor mélyítése, a progresszív társadalmi mozgalmak elnyomására való törekvés, a szabadság folyamatos szűkítése, fokozódó kizsákmányolás, ideológiai agymosás, soviniszta, nacionalista uszítás, mély, zsigeri rasszizmus, antiszemitizmus, keresztény fundamentalizmus, az „úri középosztály” korrupciója, a fasiszta verőlegények felhasználása, a művészeti giccs terjesztése, történelemhamisítás, ez mind közös Horthy és Orbán rendszerében.
Március 1-én erős rendőri biztosítással szeretnének Budáról a parlament közelébe vonulni a Fidesz-csicskásai. 16.00-kor találkoznak a Gellért-téren, elmondanak néhány ostoba és unalmas beszédet, aztán fáklyákkal, mint a náci időkben, át akarnak vonulni a pesti oldalra. Nem lesz zavartalan útjuk, a pesti oldalon fogjuk őket várni.
Nincs több háborítatlan náci vagy horthysta masírozás! Semmi esélyt a fasisztáknak!

2020 március 1-én Orbán fasiszta segédcsapatai akarnak Horthyra emlékezni. A „Mi Hazánk” nevű párt nemcsak a Fidesz csicskása, de ugyanúgy is működik. Gátlástalan és aljas uszítás a hatalom megszerzése érdekében, majd a hatalom birtokában lopás, aztán a vagyon megtartása érdekében még durvább uszítás. Toroczkai (Tóth), a párt vezetője, aki már két évtizede megélhetési fasiszta, a 2006-os zavargások során vált ismertté, akkori szerepe, kapcsolata felsőbb politikai körökkel és titkosszolgálatokkal máig tisztázatlan. Az biztos, hogy semmi komolyabb retorzió nem érte viselt dolgaiért, pedig a Budaházy-féle náci terrorcsoportnak is egyik vezetője volt. 2013 óta falusi polgármester, de még egy kis település vezetőjeként is képes volt rövid idő alatt százmilliós, jelentős részben eu-s pénzt a saját zsebébe irányítani. (Az ilyet hívják tehetséges politikusnak.) A Jobbik a Fidesz radikális tagozataként működött évekig, de amikor önálló politikai tényezővé akart válni, és nagyobb szeletet kért a tortából, az orbáni gépezet felmorzsolta. Toroczkai jól helyezkedett, ott hagyta a süllyedő hajót, és átnyergelt az új, Fidesz-közeli fasiszta párt vezetőségébe. Ilyen minőségében szervezi a fasiszta mozgalmat, megfélemlítőnek szánt masírozgatással és harsány rasszista propagandával, gondosan ügyelve rá, hogy soha ne mondjon mást, mint az orbáni propaganda. Fontos társa Novák, aki a náci uszítás élharcosa hosszú ideje. A kurucinfó nevű náci uszító portál egyik szerkesztője, ez az a portál, mely bár számtalan magyar törvényt is megsért folyamatosan, a hatóságok érdekes módon soha nem tudták lekapcsolni. Pedig már akkor, amikor „illegálisan“ működött, újságírók több ízben is kinyomozták, kik működtetik.
A fasiszta mozgalom történelmi funkciót tölt be, a tőke és a nagytőkések reakciója a gazdasági válságokra. A fasiszták mindig rasszista, antiszemita, homofób uszítást művelnek, de az egész dolgozó osztály ellenségei. A fasiszták mindig a tőkések érdekeit védik, és ezért meg is kapják a bérüket. A fasiszta mozgalmat sok forrásból pénzelik. Jut hozzájuk bújtatott állami támogatás, ügyesen megpályázott eu-s pénz, támogatják őket kisebb-nagyobb vállalkozók, és nagy haszon van a saját üzleteikből is: a különféle „hazafias” ruházati és egyéb termékekből, a „nemzeti rock” gagyi, ám jól eladható zenekaraiból, a szimpatizáns klubokból és kocsmákból, könyvesboltokból és egyes közgyűjteményektől.
A fasiszta mozgalom ugyanolyan aljas és gátlástalan, mint az egész magyar kormányzat. Egyesítik magukban Horthy és Szálasi hagyatékát.
Le az uszítókkal! Semmi esélyt a fasisztáknak!

  1. március 1. A horogkeresztények, a fehér error hívei az országos mozgósítás és a számukra fontos téma ellenére mindössze néhány százan vonultak fel Horthyra emlékezve. 2-300 ellentüntető várta őket, de a fasiszták az erős rendőri biztosításnak és kordonnak köszönhetően viszonylag zavartalanul vonulhattak a belvárosban. Le a horthysta uszítókkal! Soha többé fasizmust!