Barba Negra

Az egyik legismertebb és legnagyobb koncert-hely Budapesten a több helyszínen is üzemelő Barba Negra. A helynek régebben sem voltak gátlásai, hogy kiknek biztosít színpadot, visszatérő fellépők a „nemzeti” „rock” hírességei. Nem meglepő, hogy nácikat is támogatnak.
2022. október 22-én, nem első alkalommal a „romantikus-erőszak” lép fel, egy régi bonehead (náci-kopasz)bandával, és a hajdani punk zenekarból náci csicskaként megújuló „eta”-val.
A „romer” világa a siránkozás és fenyegetőzés. A régi nacionalista és antiszemita témákból építkeznek, a horthysta és a nyilas propagandát keverve. A nemzetet végromlás fenyegeti: „A haza elveszik, a magyart üldözik” „Jöttment kufárok, média zűrzavar/Kitépik szíved, hogyha magyar” „Szabadságot Magyarországnak!”
De nem kell aggódni, a kemény csávók mindent elrendeznek: „Bilincseinket eszménk tépi szét/Megfizetünk mindenért” „Jön majd jobb idő, de a harc véget nem ér/Amíg el nem folyt az utolsó csepp vér” „Ha bántod a magyart/Agyon verünk!” „Trianont ledöntjük, zászlónk győzni fog!”
A zenekar a nyilaskeresztes „ideológia” híve, ezt röviden összefoglalják a háborús bűneiért kivégzett Kun pátert dicsőítő dalukban. Kun még a nyilasok közül is kitűnt szadizmusával, ami nagy szó, mert a nyilasok fő tevékenysége védtelen emberek megkínzása és lemészárlása volt. Kun zeneszó mellett, terített asztalnál nézte végig sok száz áldozatának megkínzását és agyonverését. A Barba Negrában fellépő zenekar szerint Kun páter „ Egy kézzel ölt,a másikkal ölelt/Isten nevében vezényelt sortüzet. Rózsafüzér és revolver,az volt a szép/Rózsafüzér és revolver ’45 telén. Az utolsó töltényig védte a hazát/S vértanú lett a keresztfán.”
A Barba Negra ugyanakkor olyan zenekarokat fogad, mint pl. Carcass, Sepultura, Toy Dolls, Apocalyptica, Cannibal Corpse. Ezek a zenekarok nyilván nem örülnének, ha tudnák, hogy nácikkal kell osztozniuk a színpadon.
A Barba Negra üzemeltetője a Budai Hídfő Kft. 2045 Törökbálint, Kossuth Lajos u. 43.
Telefon: +36 (20) 563 2254 Email: info@barbanegra.hu