Náci-támogató klubok

Mit lehet tenni a náci események megakadályozásáért, és a náci klubok bezárásáért?

Hangot kell adnunk a társadalmi ellenállásnak! Nácinak lenni, embereket faji alapon alacsonyabbrendűnek és kiirtandónak bélyegezni nem normális dolog, és nem is kell tolerálni az ilyen nézeteket.

Fel kell hívni a közvélemény figyelmét a náci jelenségekre. Minden klubnak van tulajdonosa, van valaki, aki a nevét adja az ilyen eseményekhez. Meg lehet őket kérdezni, hogy mennyire azonosulnak a fasizmussal. A helyi médiát is lehet értesíteni. Az önkormányzatnak, az intézmények vezetőinek van lehetőségük véleményt nyilvánítani, adott esetben akár megvonni a bérleti jogot is. A környéken lakókat plakátokkal, röpcédulákkal, matricákkal lehet tájékoztatni róla, hogy nácik találkoznak a közelükben. Mivel a nácik fő eszköze az erőszakos fenyegetőzés, ezért semmi ellenük irányuló akciózást nem kell arccal, névvel csinálni. Az ilyen tiltakozást két-három ember is meg tudja szervezni. Aztán később, magasabb szintű szerveződés esetén lehet a náci klub előtt tüntetést is tartani. Ha kellő szintű a szerveződés, akkor az adott náci esemény időpontjában is – de ez semmiképp sem az első lépés!

A győri Dongó, a budapesti Legenda söröző, a miskolci Route 66, a dunaújvárosi Kaptár, a soproni Hangár, és az a pár másik náci-támogató hely tudni fogja, hogy a társadalom elítéli a tevékenységüket!