Menekültek

2021 késő őszén a belarusz határnál aljas elnyomó hatalmak játszanak embertelen sakkjátszmát.

Lukasenka és Putyin menekültek ezreit szállítja és tereli a határkerítés felé, és nem engedik nekik, hogy távozzanak. Az EU katonái pedig fegyverrel állítják meg őket. Csak idő kérdése, hogy mikor fognak fegyvertelen menekültekre éles lőszerrel tüzelni, de addig is sorra halnak meg a hideg és éhség miatt a két tűz közé szorult emberek.

A nyugati hatalmak háborúkkal, és a profithajsza érdekében tönkretett klímával – ami ugyanazt a régiót sújtja leginkább – kényszerítenek menekülésre milliókat, eközben a menekültek ellen uszítanak. Az európai sajtó már külföldi támadásról beszél. Nincstelen, a halál elől menekülő emberek, mint „támadó hadsereg“! Szolidaritás a menekültekkel! Le a határokkal!

A belarusz határnál hetekig folytatódott a dráma. Több ezer ember esett itt csapdába. A véreskezű Lukasenka és bűntársa, Putyin odaszállította őket, és fegyveres katonák nem engedik őket hazatérni. A másik oldalról az álszent EU-t képviselő lengyel hadsereg áll szintén fegyverben, a menedékre váró emberekkel szemben. A lengyel katonák odáig süllyedtek, hogy vízágyúval támadnak a novemberi fagyban, napok óta sátrakban meghúzódó emberekre. A hatóság egyik oldalról sem engedi oda a segélyszervezeteket.

A hadseregek mozgósítására és határkerítésre költött pénz töredékéből menedéket lehetne nyújtani nekik, de inkább lassan hagyják őket meghalni.

Szolidaritás a menekültekkel! Le a határkerítésekkel! Menedéket a segítségre szorulóknak!