A rend védelmezői

Az Orbán-rezsim és a neonácik kapcsolata folyamatosan mélyül – nem csak az orbáni propaganda fasiszta jellegű, és a náci csoportok törleszkednek egymást túllihegve a kormányhoz, de a szervezeti kapcsolatok is láthatóak.

A legújabb kormánypárti szerveződés 2021. őszén a „Védett társadalom alapítvány”, mely nemcsak híroldalt, hanem „küzdelemre és azonnal cselekvésre képes helyi köröket”, vagyis mozgósítható rohamcsapatokat is kíván szervezni. Nem-kormányzati szervnek mondják magukat, de ha megnézzük a vezetőséget, akkor egyértelmű, hogy a tőlünk ellopott pénz egy része náluk landol. Csupa kormányzati pénzzel kitömött, uszító propagandamunkás.

Egyikük Trombitás Kristóf, aki közös műsort visz két közismert neonácival. Lipták Tamással, aki a „légióhungária” egyik vezetőjeként a Kispest szurkolók náci-tagozatát szervezi, és Horváth Tamással, aki náci nézetei miatt még az egyik kormánypropaganda-oldal főszerkesztői pontjára sem volt alkalmas. Ez utóbbi lesz az alapítvány majdani híroldalának főszerkesztője. (Ott fogják megírni „az eltitkolt külföldi híreket”. Izgalmasan hangzik.)

Az alapítvány egyik alapítója a még a fideszen belül is túl vadnak, és ezért nem túl befolyásosnak számító Szakács Árpád, aki minden kudarca ellenére megpróbálja uralni az orbáni kultúrpolitikát. Másikuk az a Moys Zoltán, aki családtagként is tagja a fideszes vezérkarnak, és tv-s producerként, a Dextramedia céggel közel milliárdos állami megrendelések haszonélvezője. Cége ad helyet féltucatnyi náci weboldalnak is. De leginkább arról közismert, hogy a szokásos februári  nemzetközi neonáci találkozó fedőszerveként funkcionáló „Kitörés-túra” szervezője, mely túra szintén részesül állami támogatásból.

Ez a csapat kívánja megvédeni „a Teremtő törvényei alapján fennálló rendet”. Az ő rendjük az embertelenség rendje, mi inkább a szabadság rendjét választjuk.