Orbán-rezsim

Az Orbán-rezsim nem védett meg minket a vírustól. Több tízezren belehaltak – a pontos szám sose fog kiderülni -, még többen a leterhelt egészségügy miatt elmaradt kezelésekbe, a szintén sok tízezer poszt-covidos betegnek esélye sincs teljeskörű ellátásra, a súlyos anyagi veszteséget elszenvedett milliók nem számíthatnak állami segítségre, a hitelmoratórium után tömeges csődök jönnek. Eközben a kormány száz és százmilliárdokat osztogat a saját embereik és strómanjaik által birtokolt cégeknek, vagyis rengeteg pénzt tesznek a saját zsebükbe.

2020 tavaszán teljhatalmat szavazott meg magának Orbán és kormánya. A vészhelyzetet folyamatosan hosszabbítgatják, jelenleg 2021 őszéig érvényben marad. Eddig se volt sok kontroll Orbán fölött, ezt már jogilag is érvényesítették.

A diktatúra lényege az, hogy a hatalom birtokosa azt csinál, amit akar. Orbánék most azt akarják, hogy csírájában fojthassanak el minden tiltakozást, erre szolgál a járványvédekezés ürügyén bevezetett nyílt önkényuralom. Tilos az utcai politizálás, teljeskörű a tüntetési tilalom. Ennek már nincs egészségügyi indoka, ez kizárólag a kormány félelmét tükrözi. Rettegnek tőle, hogy a járványkezeléssel elégedetlenek, a vírus kiváltotta gazdasági válság vesztesei, a rezsim pofátlan korrupcióját és fasisztoid propagandáját elutasító sokmillió ember utcára vonul. De hiába a törvényi tilalom, valaminek történnie kell. A kormánypropaganda arcátlan hazudozásai nem fedik el a szomorú valóságot. Elég volt az Orbán-rezsimből! 

Boldog István, a fasiszta nézeteiről közismert fideszes képviselő, aki 2020-ban javasolta az „antifa“ betiltását, bírósági tárgyalása 2021. júniusában kezdődik. Az ügyészség hat év börtönt kér rá kiszabni gazdasági bűncselekmények – lopás – miatt. Boldog tipikus fideszes kiskirály. Saját körzetében, Szolnok megyében ellenőrzése alá vonta az állami és eu-s pénzek – milliárdokról van szó – elosztását. Hogy tevékenységét felülről ne vizsgálják a leghangosabb uszítók közé tartozott. Mengyi, Simonka, Boldog – habár negbukott néhány fideszes tolvaj, ez nem leplezi, hogy az egész rendszer a korrupcióra és lopásra épül. A diktatúrák urai mindig pénzsóvár gazemberek. A fasiszta ideológia, az idegenellenes, rasszista, nőellenes, homofób, munkásellenes, nacionalista uszítás csak eszköz, amivel leplezik aljas üzelmeiket.