„Becsületnap“

A fasizmus terjesztésének fontos eleme a történelemhamisítás. Mivel a fasizmus alapvetően irracionális ideológiai mix, ezért nagy hangsúlyt kap benne a mitológia, ami a történelmi hazugságok terjesztésének nyújt teret. A fasiszta mozgalmak szívesen építik fel emléknapok köré saját legendáikat. A magyar neonáci mozgalmak ezt a napot február 11-ben találták meg. 1945-ben e napon kísérelt meg kitörést a budai Várból a körbezárt náci birodalmi csapatok maradéka. Magyar segédcsapataikkal együtt rohantak a pusztulásba. A katonai akció teljes csőddel zárult, több tízezren órákon belül halottak voltak.

A nácik szeretik a halált, persze leginkább a mások halálát. Emberek tízezreinek halála számukra jó alkalom saját népirtó vágyálmaik, uszító politikájuk hirdetésére. Így lett február 11 náci emléknap.

1997-1999 között a budai Várban szerveztek demonstrációkat, majd pár év szünet után 2003-tól újból, változó helyszíneken. A szervező mindig az éppen leginkább feltörekvő náci csoportocska, de a rendezvény megmozgatja az egész magyar – és nemzetközi – náci színteret. Ez azt jelenti, hogy időnként az ezret is megközelíti a résztvevők létszáma. A rendőrség mindig betiltja a rendezvényt, de a bíróság többnyire engedélyezi. Ha nem engedélyezik, akkor valami magánterületen, titokban parádéznak. A megmozdulást mindig kíséri antifasiszta ellentüntetés, változó létszámmal. 2020-ban az ellentüntetők száma már meghaladta a nemzetközi erősítéssel kiálló náci banda létszámát.

Bár a sajtó egy része évről-évre tudósított az eseményről, a náci parádét a széles közvélemény teljes közönye kísérte.

2005-től a náci rendezvény legális fedőeseményeként túrát is tartanak. A túra szervezői a jelenlegi kormány legfelsőbb köreihez kapcsolódnak. Produkciós cégeik révén sok százmilliós állami megrendelésekkel vannak megtámogatva. A túra, ami kiírásában is hangoztatja náci elköteleződését, teljesen legális, az országos túraszövetség által is elfogadott esemény. Annak ellenére, hogy a túra fő szervezője már annyira nyíltan vállalja politikai nézeteit, hogy 2021 februárjában a vezető kormánylapban nevezte a náci birodalom tömeggyilkosait hősöknek.

2021-ben csak titokban, a budai hegyekben szerveztek náci parádét, néhány tucat résztvevővel.

Ma már az esemény jellege széles körben közismert, a sajtó részletesen feltárta a hátterét. Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy a nácik becstelenségének napja egy nemzetközi neonáci találkozó. Mindenki tudja, hogy a „Kitörés túra” egy náci fedőesemény, és aki azon részt vesz, az a náci történelemhamisítást támogatja. Mindenki tudja, hogy az egész náci bagázs élvezi a kormány támogatását. Mindenki tudja, hogy ma is járnak köztünk népirtásra és tömeggyilkosságok elkövetésére vágyakozó emberek, akik mindezt szeretnék politikai formában is képviselni.

Egyre többen gondolják úgy, hogy SEMMI ESÉLYT A FASISZTÁKNAK!